Menu
Magazin
Filter
More
Categorie
Brand
ro
Cum să-ți pregătești bucătăria astfel încât să te îndrăgostești de gătit?

Dacă nu ai descoperit încă plăcerea gătitului, știai că una din cauze poate fi modul în care ți-ai amenajat bucătăria? Dacă nu ai suficientă libertate în bucătărie sau niciodată nu găsești lucrurile care îți trebuie exact când ai mai mare nevoie de ele, este imposibil să te îndrăgostești de gătit și chiar normal să fii tentat a folosi camera respectivă pentru orice altceva în afară de prepararea mâncării. Dar există și câteva trucuri legate de design și amenajări interioare, dar și de produsele necesare într-o bucătărie, la care ai putea să apelezi pentru a transforma gătitul din obligație în hobby.

Cum să-ți îmbunătățești radical bucătăria pentru a te îndrăgosti de gătit?

#1 Fă ordine!

 

Când vine vorba de piese vestimentare, se spune că lucrurile pe care nu le-ai mai purtat pentru o perioadă mai lungă de un an sunt numai bune de vândut, donat sau aruncat. Ei bine, în bucătărie lucrurile stau taman invers! Făcându-ți ordine în această încăpere nu numai că s-ar putea să descoperi o mulțime de alimente și produse alimentare de care n-ai profitat încă și pe care poți să le consumi dacă nu le-a expirat termenul de valabilitate, dar și o grămadă de comori sub forma unor ustensile, vase, electronice mici și alte obiecte utile pentru gătit. Îți amintești de mixerul acela pe care ți l-ai luat ca să faci odată frișcă? Sau de storcătorul de fructe pe care l-ai primit de ziua ta? Acum e timpul să le pui în funcțiune!

#2 Crește gradul de confort

 

Ca să-ți placă, să gătești trebuie să te simți confortabil în bucătărie. De aceea, scapă de lucrurile care nu au ce căuta acolo, dă o mână de vopsea lavabilă albă pe pereți pentru a dezinfecta locul și a crea impresia de mai mult spațiu și încearcă să-ți faci un loc gol, numai bun pentru gătit. Astfel, te vei simți în largul tău ori de câte ori intri în bucătărie, iar gătitul îl vei percepe ca pe o misiune mult mai simplu de îndeplinit.

#3 Fă-ți planuri de cumpărături

 

Gândește-te la ce vrei să gătești, așterne pe listă ingredientele de care ai nevoie și apoi mergi la cumpărături. Poți să te abați de la planurile pe care și le-ai făcut acasă, dar fără să-ți neglijezi prioritățile. De aceea cumpără mai întâi strictul necesar și pe parcurs, dacă în timp ce te plimbai prin magazin ai descoperit și alte produse care îți făceau cu ochiul, cumpără-le fără ezitare, dar vezi să nu aibă date de valabilitate foarte scurte sau să te facă să renunți la ceea ce ți-ai propus deja să pregătești.

#4 Asigură-te că dispui de strictul necesar când vine vorba de electrocasnice și ustensile

 

Pentru a putea găti aproape orice fel de mâncare, trebuie să ai în bucătăria ta măcar un set de tigăi, câteva cratițe, un aragaz și un cuptor bun, un mixer, un tocător, cuțite pentru diferite alimente, o foarfecă, o răzătoare, un sucitor, căni gradate, un cântar, un cuptor cu microunde și un aparat de prăjit pâine. Dacă îți lipsește vreun obiect din listă, cumpără-l fără să te gândești de două ori pentru că funcțiile sale sunt pur și simplu de neînlocuit atunci când vine vorba de rețete mai speciale.

#5 Fă-ți un stoc de ambalaje și recipiente alimentare

 

Dacă tot gătești, ideal este să te și bucuri la final de munca ta și să profiți la maxim de fiecare preparat pe care l-ai conceput. De aceea, fă un efort și investește în ambalaje alimentare și recipiente pentru mâncare în care alimentele tale să se păstreze ca proaspete cât mai mult timp. Găsești tot ce îți trebuie în magazinul nostru online, Ecoprod.ro, alături de o mulțime de alte produse de care sigur vei avea la un moment dat nevoie în bucătărie. Așa că alege din fiecare și fă-ți un stoc pentru a avea mereu suficiente metode de ambalat la îndemână.

 

Urmând rând pe rând toate sfaturile de mai sus, gătitul va deveni pentru tine o plăcere pură, iar bucătăria se va transformă dintr-un loc în care intrai doar ca să-ți prepari cafeaua, în camera ta preferată din întreaga locuință!

Cum să îți formezi un obicei din gătitul în weekend pentru întreaga săptămână?