Menu
Magazin
Filter
More
Categorie
Brand
ro
Cum să îți formezi un obicei din gătitul în weekend pentru întreaga săptămână?

În ideea de a economisi, dar și de a mânca mai sănătos, multe persoane din ziua de azi gătesc la weekend pentru întreaga săptămână ce urmează. Procedând astfel, ele pot să-și controleze mai bine bugetul lunar, să se bucure de mai mult timp liber, dar și să mănânce mai sănătos având la dispoziție în permanență mâncare gătită în casă.

 

La început, până îți formezi un obicei, nu este simplu să gătești atât de mult, dar avantajele gătitului la sfârșit de săptămână sunt nenumărate. Iar ca să profiți de fiecare dintre ele, poți începe cu stabilirea și respectarea unor reguli care să te ajute să simplifici întregul proces. Iată câteva sugestii pentru începători:

 

#1 Nu complica inutil lucrurile - Dacă nu ai mai gătit niciodată pentru o săptămână întreagă, alege pentru început una din mesele de peste zi care te preocupă cel mai tare. De exemplu, poți să te orientezi către micul dejun dacă vrei să-ți formezi un obicei de viață sănătos și să nu mai sari niciodată peste această masă; către prânz dacă îți dorești atât pentru tine cât și pentru ceilalți membrii ai familiei un pachet gustos și sănătos de luat la serviciu sau la școală; sau către cină dacă atunci este momentul din zi când vă strângeți toți în jurul mesei și abia așteptați să vă bucurați împreună de bucate delicioase.

 

#2 Programează totul din timp - Notează-ți în calendar, scrie-ți în agendă, “mâzgălește” pe frigider și anulează toate celelalte planuri pe care le ai în ziua de gătit, cel puțin la început, până îți formezi un obicei din pregătirea meselor pe mai mult timp. Astfel, îți va fi mai greu să te eschivezi și mai ușor să pui un început bun unei practici foarte sănătoase pentru tine și familia ta.

 

#3 Folosește rețete cu care știi că nu dai greș - Nu este momentul să experimentezi cu preparate exotice sau pe care nu le-ai mai încercat niciodată, cel puțin nu din primele încercări, mai ales dacă nu ești singura persoană care se va delecta cu bucatele gătite. De aceea, alege un fel de mâncare simplu, care știi că place la toată lumea și pe care ori de câte ori îl gătești îți iese perfect.

 

#4 Transformă gătitul într-o plăcere - În general, nu ne place să gătim pentru că avem lucruri mai distractive de făcut decât de stat la cratiță. Dar depinde doar de noi felul cum privim gătitul. De aceea, dacă de exemplu îți place să te uiți la televizor în loc să gătești, montează un televizor în bucătărie sau folosește o tabletă ca să te uiți la serialele preferate în timp ce gătești; Pe de altă parte, dacă preferi să te relaxezi cu un vin și o carte bună, începe-ți ritualul încă din bucătărie și vei intra mai repede în atmosfera care îți place! Când vine vorba de gătit, nici măcar timpul petrecut cu copiii nu ar trebui să fie o scuză. La fel cum vă distrați cu diferite activități în sufragerie, așa vă puteți distra și în bucătărie, învățându-i și pe cei mici să gătească!

 

#5 Pune un accent deosebit pe ordinea din bucătărie - Ca să te automotivezi să gătești mai mult, fă-ți mai întâi ordine în bucătărie. Fă-ți inventarul ustensilelor, învață cum să păstrezi corespunzător fiecare aliment ca să-i prelungești durata de valabilitate și nu în ultimul rând fă-ți curat în dulapuri și în frigider. Acest lucru nu numai că-ți va elibera locul de muncă, dar îți va da și o mulțime de idei în legătură cu ceea ce poți să gătești cu ce ai deja la îndemână!

 

   #6 Păstrează preparatele culinare în cele mai bune condiții - Pentru ca tot efortul tău să nu fie în zadar, investește într-un aparat sigilat caserole pe care să-l folosești pentru a păstra mâncarea gătită în cele mai bune condiții. Cu ajutorul lui și caserolelor speciale pe care le poți cumpăra din magazinul nostru Ecoprod.ro poți porționa mâncarea astfel încât s-o depozitezi într-un mod cât mai practic și să profiți la maxim de tot ceea ce ai gătit, fără să fie nevoie să scoți de fiecare dată din frigider toate bucatele preparate.


Cum să gătești pentru o întreagă săptămână astfel încât să mănânci ieftin și sănătos?