Menu
Magazin
Filter
More
Categorie
Brand
ro
Cum să gătești pentru o întreagă săptămână astfel încât să mănânci ieftin și sănătos?

Te-ai gândit vreodată la posibilitatea de a folosi câteva ore din weekend pentru a găti pentru întreaga săptămână, dar nu știi cum să procedezi? În acest articol vei descoperi cele mai bune sfaturi despre gătitul în avans, care te vor ajuta nu doar să economisești bani, dar și să mănânci mai bine și mai sănătos.

 

În primul rând, spune-ți că poți! Chiar dacă nu ești genul de persoană căreia să-i placă să-și petreacă diminețile sau după amiezile în bucătărie, chiar și tu poți să gătești rețete gustoase și atrăgătoare din punct de vedere vizual cu puțin ajutor.

 

Gătitul în avans poate părea un proiect destul de intimidant la început. Dar vrei să știi un secret? Chiar dacă ți-ai pus în gând să gătești pentru o întreagă săptămână, asta nu înseamnă că trebuie să pregătești câte 21 de porții de mâncare pentru fiecare membru al familiei dintr-un foc! Începe cu pași mici și vei vedea ce impact pozitiv au chiar și câteva feluri gătite în avans, pentru timpul tău și starea ta de spirit din timpul săptămânii.

De ce să gătești în avans?

       pentru a economisi bani - Banii sunt întotdeauna un motiv suficient de bun pentru a întreprinde orice proiect casnic. Și pentru că vei profita la maxim de toate ingredientele pe care le cumperi, gătitul în avans este una din cele mai bune metode de economisire;

       pentru a salva timp - Când petreci aproximativ 8-9 ore pe zi la birou și probabil vreo două ore în trafic, cu siguranță ultimul lucru pe care ți-l dorești când ajungi acasă este să te apuci de gătit;

       pentru a reduce din stres - Mai ales atunci când nu locuiești separat și mai mulți membrii ai familiei depind de preparatele tale culinare, gătitul se transformă într-un adevărat stres. Dar din fericire, poți scăpa ușor de această povară gătind în avans pentru o săptămână;

       pentru a mânca mai sănătos - Când nu ai timp și chef de gătit, dar ți-e foame, ajungi să apelezi la cele mai neobișnuite și nu neapărat sănătoase combinații culinare. Dar dacă ai totul pregătit pentru o săptămână întreagă, vei mânca mereu sățios și sănătos.

Cum să gătești pentru o săptămână în trei pași?

Concepe un plan eficient

 

Am spus în rândurile de mai sus că a găti pentru o întreagă săptămână nu înseamnă să prepari un minim de 21 de rețete complet diferite. Dar nici să mănânci aceeași mâncare zi de zi nu este o soluție! De aceea, înainte de a te apuca de gătit, așează-te la masă cu o foaie și un creion în mână și încearcă să conturezi un plan.
Dacă cinele sunt mesele la care toată familia se adună în jurul preparatelor gătite de tine, începe de la ele și încearcă să concepi câte o combinație diferită pentru fiecare zi. Dar ține minte că diferit poate însemna și aceeași garnitură cu diferite feluri principale, sau același fel principal cu aceeași garnitură!

Aprovizionează-te corespunzător

 

Pentru că știi deja de la punctul anterior exact ce vrei să gătești și în ce cantitate, când pregătești mâncarea pe o săptămână este foarte simplu să faci cumpărături, mai ales pentru faptul că o mulțime de preparate folosesc aceleași ingrediente.
Nu uita nici de produsele pe care le ai deja prin cămară sau în frigider! Doar pentru că urmează să gătești pentru o întreagă săptămână nu înseamnă că trebuie să începi mereu de la zero, ci poți și chiar este recomandat să profiți și de ceea ce ai deja.

Folosește metode optime de depozitare

 

Păstrarea prospețimii alimentelor trebuie să constituie o prioritate chiar și atunci când gătești pentru o săptămână. De aceea, investește în diferite ambalaje corespunzătoare pentru fiecare tip de mâncare. O gamă diversă de ambalaje o poți găsi și online, în magazinul nostru Ecoprod.ro.
De asemenea, dacă vrei să profiți de fiecare centimetru cub din frigider, nu ar fi rău nici să iei în considerare nici investiția într-un aparat sigilat caserole. Cu ajutorul lui, poți să depozitezi mai multe tipuri de alimente împreună, fără ca acestea să-și împrumute unul altuia mirosul sau culoare și să arate la fel de apetisant ca imediat luate de pe foc.

 

 

Cele mai eficiente strategii de depozitare a alimentelor la frigider