Dacă ești patronul unui restaurant sau al unei firme de catering, pe lângă veselă și tacâmuri, trebuie să investești într-o gamă largă de ambalaje și echipamente de ambalat care să te ajute să menții mâncarea proaspătă când o oferi clienților la pachet sau o trimiți prin curier direct la ei acasă.
Cum să alegi cele mai bune ambalaje alimentare?
Fiind vorba de produse alimentare, nu poți să folosești chiar orice tip de ambalaj. În primul rând, trebuie să te gândești la sănătatea clienților tăi, iar în al doilea rând, la bunăstarea mediul înconjurător. Astfel, niște ambalaje potrivite pentru restaurante și firmele de catering sunt niște ambalaje care nu conțin substanțe toxice pentru om, dar în același timp se și pot degrada eficient pentru a nu suprapopula pământul cu deșeuri.
De asemenea, în ceea ce privește aspectul și dimensiunile lor, ambalajele alimentare trebuie să se potrivească perfect ca volum cu preparatele pe care le transportă, dar și să se închidă ermetic, în așa fel încât mâncarea să nu se răstoarne și să ajungă la fel de apetisantă pe masa clientul cum a plecat din bucătărie.
9 Tipuri de ambalaje alimentare în care să investești angro și echipamente utile pentru ambalare
#1 Tăvițe termosudabile
Tăvițele termosudabile sunt un tip de ambalaje alimentare pe care ar trebui să le ai mereu la îndemână. Ele sunt foarte practice pentru transportul diferitelor preparate, dar și ca recipiente de depozitare. Bine închise, ele păstrează mâncarea în siguranță, iar proprietățile ei rămân neschimbate până ce ajunge pe masa clientului.
#2 Aparat de sudat folia pentru tăvițe termosudabile
Funcționalitatea tăvițelor termosudabile se pierde instant dacă nu dispui și de un aparat de sudare a foliei care acoperă aceste produse. Un astfel de dispozitiv nu costă mult, dar prin folosirea lui te asiguri că preparatele tale culinare se păstrează în cele mai bune condiții.
#3 Caserole cu capac rabatabil
Caserolele cu capac rabatabil sunt foarte practice deoarece pot fi închise și deschise după bunul plac al clientului. Astfel, dacă el nu poate să consume porția de mâncare comandată la o singură masă, poate păstra restul și pentru mai târziu fără a avea nevoie de un alt recipient de depozitare.
#4 Pungi și sacoșe de hârtie
Hârtia este un material excelent pentru împachetare. Pe lângă faptul că nu costă foarte mult, ea se descompune, fără să se transforme într-un deșeu periculos pentru mediul înconjurător. De asemenea, hârtia nu are un miros neplăcut, motiv pentru care nu alterează calitatea alimentelor pe care le depozitează.
#5 Cutii snacking carton
Cutiile de snacking din carton sunt ideale pentru transport, dar și atunci când vrei să mănânci direct din ele. De aceea, orice companie care comercializează preparate culinare pentru acasă sau de savurat pe drum, ar trebui să dețină un stoc generos din ele.
#6 Cutii pentru torturi și prăjituri
Dulciurile arată mai apetisant și se păstrează mai bine depozitate în cutiile potrivite. La impactul vizual al acestor produse alimentare, o contribuție importantă o are și forma cutiilor, precum și dimensiunile lor. De aceea, când alegi să investești în astfel de produse, nu te orienta după cantitate, ci și după diversitate!
#7 Pungi biodegradabile la rolă
De pungi biodegradabile ai nevoie nu doar pentru un tip de preparat culinar, ci pentru orice fel de mâncare pe care îl pui la dispoziția clienților tăi. Chiar dacă nu folosești aceste pungi pentru a ambala direct mâncărurile pe care le vinzi, ele joacă un rol foarte important pentru transportul mâncărurilor și păstrarea lor în condiții optime.
#8 Folii cu bule
Merită să te îngrijești de mâncarea pe care o oferi clienților până într-acolo încât să folosești folii cu bule pentru ca recipientele cu supă sau alte alimente cu un grad de perisabilitate foarte mare să ajungă intacte la destinație? Răspunsul este DA! Când vine vorba de mâncare la fel de important precum gustul este aspectul și dacă folosirea unei folii cu bule contribuie la simplificarea operațiunii de transport, merită să investești și în astfel de produse de ambalare.
#9 Saci menajeri
Nu îi vei folosi niciodată pentru livrarea unui preparat alimentar, totuși fiind considerați tot un tip de ambalaje, ne-am gândit să includem și sacii menajeri în această listă deoarece îi poți cumpăra tot de pe site-ul nostru, odată cu celelalte produse despre care am discutat în acest articol.
Ecoprod.ro